Kursus: Håndtering af bygge- og anlægsaffald II

Håndtering af bygge- og anlægsaffald II
Formålet med kurset er gennem oplæg og diskussioner at give deltagerne en opdateret viden om nye lovgivningsmæssige rammer samt tekniske discipliner i relation til håndtering af bygge- og anlægsaffald.

Med de kommende bekendtgørelser om selektiv nedrivning indføres krav om standardiserede nedrivningsplaner og kompetencekrav til selektiv nedrivning af byggerier, så værdifulde materialer i højere grad genbruges og genanvendes før de nyttiggøres. Reglerne vil gælde for nedrivning af etageareal på 250 m2 eller derover. 

Der er stort fokus på bæredygtigt byggeri og hvordan klimaaftrykket fra nybyggeri kan nedbringes. Det betyder også, at der er en stigende interesse i at genbruge og genanvende byggematerialer.

Desværre er udnyttelsen af ressourcerne i affaldet ikke uden problemer. Her har kommunerne en særlig vigtig rolle som myndighed til at klassificere affald og sikre at problematiske stoffer ikke spredes med genbrug og genanvendelse.

Målgruppe
Kurset retter sig mod alle, som ønsker at blive opdateret på den seneste viden inden for håndtering af bygge og anlægsaffald, herunder de nye regler om bl.a. selektiv nedrivning og asbest. Der vil på kurset blive lagt vægt på de kommunale opgaver. 

Det anbefales, at deltagerne har arbejdet med bygge- og anlægsaffald et års tid. Der vil være god tid til at stille spørgsmål og drøfte deltagernes erfaringer.

Kursusindhold
Kurset vil bl.a. omfatte

  • Genopfriskning af lovgivning for bygge- og anlægsaffald, herunder affaldsbekendtgørelsen og restproduktbekendtgørelsen
  • Selektiv nedrivning – hvad er det og hvad kræver den kommende regulering?  
  • Asbest, herunder kommunernes håndhævelse og håndtering og af prøver
  • Besøg hos Norrecco, hvor vi bl.a. hører om håndtering af asbest og farligt affald samt genanvendelse af beton.
  • Konkrete sager og eksempler. 

Kursusprogram er under udarbejdelse. Der tages forbehold for ændringer. 

Undervisere (bl.a.)
Henriette Soja, Horten
Niels Trap, TRE
Besøg hos Norrecco, v/Jette Bjerre Hansen
Mette Skovgaard, Dakofa (facilitator)

Der afholdes fælles middag på en nærliggende restaurant efter det faglige program på dag 1, den 20. august. Middagen er inkluderet i prisen. Giv besked såfremt du ikke har mulighed for at deltage i middagen. 

Kurset afholdes med min. 15 deltagere og max. ca. 25 deltagere.
Spørgsmål vedr. kurset kan henvendes til Mette Skovgaard, ms@dakofa.dk 

Hotel er ikke inkluderet i prisen. Aht. networking og evt. sparring anbefales det at deltagerne booker overnatning på samme hotel. Tjek evt. Guldsmeden, Vesterbrogade 66, 1620 København, 33 22 15 00 eller City Hub, 97B Vesterbrogade, Vesterbro, 1620 København, 26 20 36 36.

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

Start: 20. august 2024 - kl. 09.00
Slut: 21. august 2024 - kl. 16.00

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. sal1620 København V

Deltagergebyr

Fysisk, pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 4.500,00
Fysisk, pris ikk-medlemmer, ekskl. moms
DKK 10.500,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
12. august 2024

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.