Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Fransk lov om brug af egen emballage

09. april 2021
Fransk lov om brug af egen emballage
Over halvdelen af franskmændene bakker op om, at kunder selv skal medbringe beholdere til køb af tørvarer i større butikker.

Det franske parlament har vedtaget en ny lov, der kræver, at landets supermarkeder skal begynde at udfase unødvendige plastemballager. Hvis det implementeres, skal større butikker fremover dedikere en femtedel af deres hylder til påfyldningsstationer, hvor forbrugerne kan fylde uemballerede tørvarer i deres egne beholdere og derved helt undgå at bruge engangsemballager.

Det fremgår af en artikel i Wastetech den 9/4 2021, som desuden konstaterer, at lovforslaget er fremsat som en del af en politisk ambition om, at flere supermarkedsvarer skal kunne købes uden emballage fremover.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har sat et mål om, at dette skal udgøre mindst 20 %, mens et borgerråd har skærpet kravet til 50 %.

Først skal loven dog ratificeres ved landets senat, som forventes at drøfte sagen til maj. Og selvom lovforslaget har vakt jubel blandt flere franske miljøorganisationer og over halvdelen af den franske befolkning støtter initiativet, så er ikke alle ubetinget positive overfor forslaget. Forhandlerne frygter først og fremmest, at det kan skabe et værre rod, når kunderne selv skal skænke pasta eller linser i deres egne beholdere – og derudover er der mange produkter, der ikke egner sig til at undvære emballage, lyder argumentet.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.