Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: EU's Affaldsforebyggelsesuge er i fuld gang

26. november 2014
EU's Affaldsforebyggelsesuge er i fuld gang
12.000 aktiviteter i 28 lande - Danmark er også godt med.

Den europæiske affaldsforebyggelsesuge foregår fra den 22. til den 30. november. I den forbindelse har DAKOFA netop udsendt nedenstående pressemeddelelse, som også forefindes i PDF-format under "DAKOFA udtaler" nederst på hjemmesiden.

-------------------

Pressemeddelelse


Mindre affald gavner miljøet
I denne uge kører EU’s affaldsforebyggelsesuge for fuld damp i de europæiske lande. Der vil i år vil være op til 12.000 forskellige affaldsaktiviteter i 28 lande og Danmark bidrager på flere fronter. EU’s såkaldte affaldsforebyggelsesuge, som i år kører i indeværende uge, handler om at sætte fokus på at nedbringe affaldsmængderne. I år er temaet madspild.

I Danmark smider vi hvert år ca. 540.000 tons mad ud til en værdi af 8,4 mia. kr. Mad som kunne have været spist. Den største mængde er brød, mejeriprodukter samt frugt og grønt (kilde: Stop Spild Af Mad). Det resulterer i, at vi bruger 28 % af verdens landbrugsarealer på at producere fødevarer til skraldespanden (kilde: Faktalink.dk).

”Der er ingen tvivl om, at det batter at forebygge madspildet. Ved at mindske vores madspild sparer vi både på vores landbrugsarealer og forbruget af vand, næringsstoffer og pesticider” siger Ole Morten Petersen, Direktør i Dansk Kompetencecenter for Affald (DAKOFA).

”Forebyggelse af affald er et vigtigt skridt, når vi i fremtiden skal udnytte ressourcerne bedre og omstille til en cirkulær økonomi, hvor vi lukker materialekredsløbene til gavn for både miljøet og virksomhedernes økonomi”, fortsætter Ole Morten Petersen. 

Miljøstyrelsen i Danmark bidrager til ugen ved at holde en stor konference den 28. november 2014 netop om madspild og organisationen Stop Spild Af Mad kortlægger danskernes madspild i julen og informerer om, hvordan madspildet kan undgås. Også ”Nulskraldsprojektet” i Tversted bidrager med en stor udstilling, hvor der vil blive serveret lækker restemad og flere stede vil der blive afholdt byttemarkeder, hvor man kan bytte gamle brugte ting for nye brugte ting.

Affaldsforebyggelsesugen spiller godt sammen med den kommende affaldsforebyggelsesstrategi, som Miljøministeriet forventes at sende ud snarest.

Læs mere om affaldsforebyggelsesugen på www.affaldsforebyggelsesugen.dk hvor også ugens aktiviteter kan findes.

Med venlig hilsen

Ole Morten Petersen
Direktør
DAKOFA
Vodroffsvej 59, 1. sal
1900 Frederiksberg
Email: omp@dakofa.dk
Tlf: 25 71 59 59

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.