Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Webinar: Bioplast i Danmark? - Hvad byder fremtiden på?

Bioplast i Danmark? - Hvad byder fremtiden på?
Der er i øjeblikket fokus på biobaseret og bionedbrydelig plast. Den skærpede opmærksomhed kommer fra forbrugere, industri, erhvervsliv samt myndigheder både i Danmark og internationalt.

Det Nationale Plastikcenter, der er forankret i Miljøstyrelsen, har fået udarbejdet en rapport, der inkluderer en litteraturgennemgang af biobaseret og bionedbrydelig plast, herunder hvordan plasttyperne opfører sig under forskellige forhold. Rapporten skitserer ligeledes igangværende undersøgelser, aktuelle standarder og forskrifter samt indeholder anbefalinger til potentielle fremtidige standarder og regler i Danmark.

Desuden indeholder analysen scenarier for biobaseret og bionedbrydelig plastaffald samt muligheder for genanvendelse, kompostering og anden biologisk behandling i relation til danske forhold. 

På webinaret vil rapporten blive fremlagt af NIRAS, som i samarbejde med konsulentfirmaet Eunomia har udarbejdet rapporten. 

Webinaret byder derefter på et oplæg fra den danske plastindustri, der også mærker stor interesse for bioplast og de vil på webinaret give et overblik over anvendelsen af bioplast i Danmark samt den seneste udvikling samt give et indblik i, hvordan industrien ser på de fremtidige muligheder.

Webinaret afsluttes med et oplæg fra Det Nationale Plastikcenter, hvor centerets tanker om det fremtidige myndighedsarbejde med bioplast i Danmark vil blive fremlagt.

Deltag i webinaret, og bliv klædt på til bedre at forstå bioplastens muligheder og fremtid på det danske marked.

OBS: Mail med link til webinaret vil blive udsendt umiddelbart inden arrangementet. Hvis man dagen før webinaret ikke har modtaget et link, så kontakt DAKOFA.

Program

12:30-12:40
Velkomst og introduktion
DAKOFA
DAKOFA
12:40-13:00
Hvad er status for bioplast i Danmark?
Henning Jørgensen, NIRAS
Henning Jørgensen
Inge Werther, NIRAS
Inge Werther
13:00-13:10
Spørgsmål og svar
13:10-13:40
Hvor er den danske plast- og emballageindustri?
Rasmus Grusgaard, Plastindustrien
Rasmus Grusgaard
Plastindustrien
13:40-13:50
Spørgsmål og svar
13:50-14:00
Pause
14:00-14:20
Fremtidens regulering
Jesper Skovby Jørgensen, Københavns Kommune
Jesper Skovby Jørgensen
14:20-14:30
Spørgsmål og svar
14:30-15:00
Debat

v. oplægsholderne og deltagerne

15:00-15:00
Afrunding
DAKOFA
DAKOFA
Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

26. maj 2020
kl. 12.30 - 15.00

Hvor

Online via ZOOM

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 950,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.450,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere

Tags

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.