Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: 3 danske virksomheder blandt de mest bæredygtige; heraf 2 i top-2

24. januar 2022
3 danske virksomheder blandt de mest bæredygtige; heraf 2 i top-2

Vestas, Chr. Hansen og Ørsted ligger i top-7 over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Corporate Knights, som er et canadisk magasin med fokus på rummet mellem forretning og samfund, laver hvert år en rangering af verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, baseret på en vurdering af næsten 7.000 virksomheder med en omsætning på over 1 mia. USD. I 2022-opgørelsen er der hele 3 danske virksomheder blandt de 7 bedste. Til sammenligning var der kun én i 2021.

Vestas rangerer således som nummer 1, Chr. Hansen som nummer 2 og Ørsted som nummer 7. Til sammenligning var det kun Ørsted, der var med i top-10 i 2021, hvor de sneg sig ind på en 7-plads.

Alle virksomheder bedømmes på relevante målinger i forhold til tilsvarende virksomheder, med 50 % af vægten tildelt ”Clean Revenue” og ”Clean Investment”. Ni af indikatorerne har en fast vægt, mens resten tildeles vægte efter hver branches relative påvirkning i forhold til den samlede økonomi. Efter kvantitativ analyse af data for 23 nøglepræstationsindikatorer, blev årets samlede score konverteret til bogstavkarakterer.

Du kan se hele opgørelsen ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.