Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.
Øget affaldsindsamling og -sortering i det offentlige rum
I takt med, at der skal indføres hustandsnær indsamling af 10 fraktioner, vil man i de store byer givetvis blive nødt til at anvende byrummet til placering af materiel. Derfor vil der fremadrettet være rift om arealer til sortering. På dette webinar vil vi fokusere på erfaringer, udfordringer og løsninger til at øge indsamlingen og sorteringen i det offentlige rum. Derudover vil vi se på de juridiske problemstillinger i relation til gebyrfinansiering samt krydsfeltet til producentansvaret.
Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan man kan planlægge og tilrettelægge ordninger for indsamling af affald i det offentlige rum.
OBS: Det er som følge af corona-forholdsregler kun muligt at deltage i arrangementet online via Zoom/YouTube. Link til arrangementet vil blive sendt ud 1-3 hverdage inden arrangementet i en separat email. Youtubelink fremsendes ca. 30 minutter før starten på arrangementet. 1-2 dage efter arrangementet fremsendes et andet Youtubelink, hvor det er muligt at se/gense arrangementet i en periode på 14 dage.
Program
Velkomst og introduktion
Juriske rammer for finansiering af affaldssortering i det offentlige rum
Hvad er de nuværende danske regler for finansiering af affaldssortering og indsamling i de offentlige rum? Hvad er domspraksis og erfaringer i Danmark? Er der europæiske domme, som måske kan forventes praksis for implementering af producentansvar for emballage og sortering i det offentlige rum?
Spørgsmål
Engangsplastikdirektivet, det kommende oprydningsansvar og plastsortering i det offentlige rum
Hvad indebærer oprydningsansvaret, og hvad er processen og tidplan for implementering? Kort om plastsortering i det offentlige rum og sammenhæng med det udvidede producentansvar for emballage.
Spørgsmål
Pause
Randrusianernes offentlige affald – Intelligens i det offentlige rum?
Randers kommune har i de senere år optimeret affaldshåndtering i det offentlige rum – især ved brug intelligente affaldsbeholdere og mere fokuseret placering. Resultater og tanker om sortering i det offentlig rum fremlægges.
Spørgsmål
Pilotprojekt med affaldssortering af glas og metal i Svendborg gågade
Er fraktionerne fra det offentlige rum rene nok til genanvendelse? Hvor er faldgruberne og hvilke overvejelser bør man gøre i forhold til kommunikation til borgerne? Hvordan kan kommunerne bruge FN´s Verdensmål og nye partnerskaber til at løfte den fælles opgave for et renere miljø og mere sortering?
Spørgsmål
Online-panel debat mellem oplægsholderne
Input og feedback fra øvrige deltagere i webinaret
Afrunding og tak for i dag
v/ DAKOFA