Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.
Madaffald og madspild – reduktionsmål på vej
Der er et bindende mål på vej i EU's affaldsdirektiv om at reducere mængden af madaffald fra husholdninger og serviceerhverv, og kommissionen foreslår et mål på 30 % reduktion i 2030 i forhold til mængden i 2020. Europa-Parlamentet mener, at reduktionsmålet skal være højere, og medlemsstaterne er ved at forhandle i ministerrådet om deres holdning til kommissionens forslag (dansk holdning pt. fremgår af et samlenotat, som er med i denne dokumentsamling fra EU-oplysningen).
Men hvordan måles det, og hvor meget madaffald har vi fra danske husholdninger, butikker og restauranter? Og hvor meget af det er egentlig madspild? Er målene i kommissionens forslag høje eller lave, og hvordan kan vi producere mindre madaffald?
Webinaret klæder os på til at forstå de nuværende opgørelser og mål, så vi er klar til de kommende diskussioner om, hvordan vi kan forebygge madaffald og dokumentere resultaterne.
Program
Indledning
v. Morten Carlsbæk og Mette Skovgaard, Dakofa
Indberetning af madaffald og madspild til EU – hvordan ser det ud i DK og i EU for de forskellige sektorer?
v. Niels Martiny, Miljøstyrelsen
Hvordan opgør vi mængden af madaffald og madspild i DK fra husholdninger o.lign.?
v. Freja Lerche, EcoNet
Nye mål for reduktion af madaffald på vej i Affaldsdirektivet – hvor står vi?
v. Tobias Beck, Miljøministeriet
Danske initiativer til forebyggelse af madspild
Hvad kan vi forvente i fremtiden af tiltag, når det kommer til viden og værktøjer, når madspild skal forebygges?
v. Mette Solbjerghøj Isaksen, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Afrunding
v. Dakofa