Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Virtuel høring om ny strategi for bæredygtigt byggeri

21. januar 2021
Virtuel høring om ny strategi for bæredygtigt byggeri

I morgen d. 22. januar 2021 fra kl. 10.00 til 12.00 afholder Boligudvalget og
Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget en åben virtuel høring om en strategi for bæredygtigt byggeri.

I december 2020 lancerede Boligminister Kaare Dybvad Bek regeringens udspil til en strategi for bæredygtigt byggeri, der har til formål at sætte de langsigtede rammer for en omstilling i bygge- og anlægssektoren. Regeringen ønsker, at strategien skal bidrage til at sikre et mere bæredygtigt og kvalitetsbevidst byggeri, der samtidig er økonomisk ansvarligt.

I Transport- og boligministeriets pressemeddelelse om strategien citeres Kaare Dybvad Bek for følgende: ”For regeringen handler bæredygtigt byggeri om at tænke i helheder, hvor ny regulering kommer til at understøtte innovative løsninger i sektoren, godt håndværk, smidige processer og mindre ressourceforbrug i byggeriet.”

Fortsat fremgår det af pressemeddelelsen, at udspillets initiativer er målrettet klimavenligt byggeri og anlæg, holdbare bygninger af høj kvalitet, ressourceeffektivt byggeri, energieffektive og sunde bygninger samt digitalt understøttet byggeri. Herudover skal erfaringsgrundlaget for bæredygtigt byggeri styrkes, hvilket på sigt skal bidrage yderligere til den grønne omstilling af sektoren.

Det fremgår, at regeringen endvidere vil arbejde internationalt og på EU-plan for at styrke det nordiske samarbejde om bæredygtighed, analysere potentialet for mere bæredygtige konstruktioner ved de fælles europæiske byggenormer og styrke miljødata for materialer.

Baggrundsmateriale

Du kan se høringen online i morgen kl. 10.00 her på Folketingets hjemmeside

Du finder Transport- og boligministeriets pressemeddelelse om strategien her, hvor du også finder link til selve strategien

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.