Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Viden om den gode miljøkortlægningsrapport

07. februar 2017
Viden om den gode miljøkortlægningsrapport
DAKOFAs netværk for bygge- og anlægsaffald har udgivet et nyt fakta-ark med "Viden om den gode miljøkortlæningsrapport". Fakta-arket er det ottende i en række af fakta-ark med viden om aktuelle problemstillinger i relation til håndtering af bygge- og anlægsaffald, som netværket har udarbejdet på baggrund af gruppens diskussioner.

Miljølovgivningen såvel som arbejdsmiljølovgivningen stiller krav om screening og kortlægning af miljø- og sundhedsskadelige stoffer i forbindelse med nedrivning- og renoveringsopgaver. Der er i imidlertid ingen steder angivet nærmere retningslinjer for arbejdets indhold og udførelse.

Arbejdet i DAKOFAs netværk for bygge- og anlægsarbejde er derfor blevet opsamlet i en række ”Viden om” ark, der repræsenter gruppens anbefalinger og beskrivelser af aktuel problemstillinger. Viden om arkene er et udtryk for, hvad netværket anser for at være sektorens "Best Practice". 

Netværket håber med disse ark at kunne bidrage til bedre og mere genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffaldet. Vi opfatter, at dette blandt andet kræver fælles forståelse for branchens opgaver, herunder screening og miljøkortlægning af de miljø- og sundsskadelige stoffer. 

Netværkets "viden om ark" kan findes her

Viden om: Begreber og definitioner

Viden om: Prioriterede stoffer og materialer

Viden om: Maling på materialer

Viden om: Bedre styring af strømme

Viden om: Håndtering isoleringsskum

Viden om: Den gode miljøkortlægningsrapport

Viden om: Antallet af prøver

Viden om: Prøvetagningsusikkerhed

 

Vil du vide mere om netværkets arbejde, er du velkommen til at kontakte Jette Bjerre Hansen (jbh@dakofa.dk)

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.