Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Vejle får nyt RessourceCenter i 2022

09. maj 2019
Vejle får nyt RessourceCenter i 2022
Kommunen vil dermed inspirere borgere og virksomheder til at gøre op med den lineære tankegang, hedder det i pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Det nye RessourceCenter forventes at skulle håndtere 100.000 tons materialer årligt og lægge asfalt til 250.000 bilers besøg. Etableringen af det 84.000 kvadratmeter store areal skal ses i lyset af, at de nuværende faciliteter er nedslidt, og man vil med initiativet sikre formidling af viden til borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder om bedre sortering af materialestrømmene samt initiere til øget genbrug og affaldsminimering.

Der vil på pladsen etableres et overdækket areal på mere end 19.000 kvadratmeter, hvor det skal være muligt at aflevere til direkte genbrug. Disse aktiviteter vil blive løftet i samarbejde med diverse private aktører, der på denne måde vil såvel minimere restfraktionsmængden som puste nyt liv i ellers kasserede genstande.

Prisen for RessourceCenteret vil beløbe sig til ca. 200 mio.kr., og af pressemeddelelsen fremgår det, at: "Det nye ressourcecenter bliver fleksibelt og tilpasset en samfundsudvikling, der har fortsat fokus på øget genanvendelse. Herudover skal centret bidrage til udvikling af nye arbejdspladser i området, hvor virksomheder, der har fokus på øget ressourceudnyttelse og den grønne dagsorden, vil kunne få spændende samarbejdspartnere i nabolaget."

Du kan læse mere om det nye RessourceCenter i Vejle, hvis du klikker hér.

 

 

 

 

 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.