Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Varieret udbud af genbrugspladser for erhverv

16. marts 2020
Varieret udbud af genbrugspladser for erhverv
Nogle kommuner fastholder åbningstiderne på genbrugspladserne for erhvervsvirksomheder, mens andre har begrænsede åbningstider eller helt lukket. Borgerne har typisk ikke adgang til pladserne.

Den verserende nedlukning af store dele af den offentlige sektor grundet corona-smitterisikoen har også ramt de kommunale genbrugspladser. Der er således en bred variation af restriktioner fra kommuner, der helt holder lukket på alle deres genbrugspladser til kommuner, der fastholder de normale åbningstider. Flere kommuner benytter ringeordning, mens andre har samlet deres aktiviteter på et begrænset antal pladser.

Genbrugspladserne har generelt lukket for private borgere, hvilket sker i henhold til Statsministerens opfordring til at mindske smitterisici mest muligt. De ændrede åbningstider har således størst interesse for de dele af erhvervslivet, der kæmper for at holde gang i egne og samfundets hjul, når de skal af med deres affald.

Dansk Affaldsforening forsøger at skabe et overblik over de aktuelle åbningsprincipper i kommunerne, således at bl.a. Dansk Byggeris og SMV Danmarks medlemmer kan holdes orienteret herom.

DAKOFA har valgt at videregive disse informationer. Du kan trykke hér, hvis du vil se Dansk Affaldsforenings interaktive Danmarkskort over åbningstider for genbrugspladser i landet. Det skal dog pointeres, at der jævnligt vil være ændringer som følge af de centrale udmeldinger og kommunernes eksekvering af disse.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.