Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Utraditionelt konsortium bag nytænkende bud på affaldsindsamling

01. februar 2021
Utraditionelt konsortium bag nytænkende bud på affaldsindsamling
Et partnerskab med antropologer, affaldsindsamlere, producenter og kommunikatører vil byde på udbuddet om fremtidens affaldsindsamling på Bornholm.

Det er Urbaser A/S, Naboskab, PWS og PN Kommunikation, der står bag det planlagte bud på opgaven, som skal være med til at gøre Bornholm affaldsfri i 2032. Opgaven kommer til at løbe fra 2022 til 2032. 

"Vi har valgt at indgå i det her samarbejde, fordi det er afgørende, at vi begynder at tænke i affald som mere end bare en driftsopgave. Hvis vi skal lykkes med at reducere affaldsmængderne og genbruge og genanvende mere, så kræver det, at vi inddrager borgerne i processen", udtaler partner og antropolog i Naboskab Kristoffer Ravnbøl.

Kombinationen af de forskellige fagligheder skal være med til at løfte ambitionsniveauet for opgaven fra at være en ren driftsopgave til at være et helhedsorienteret projekt, hvor de forskellige fagligheder skal spille sammen for at skabe en effektiv, velfungerende og innovativ affaldsindsamling for Bornholm.

Hvis partnerskabet vinder opgaven, vil de både arbejde med tekniske værktøjer som moderne indsamlingsteknologi og el-drevne skraldebiler og med borgerrettede værktøjer som adfærdsdesign, kommunikation og servicekultur.

Ovenstående er skrevet med udgangspunkt i nyhed bragt i Wastetech den 1. februar 2021.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.