Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Ungeklimarådet på DAKOFAs årskonference

29. september 2019
Ungeklimarådet på DAKOFAs årskonference
Nikolaj Bang Høfler fra ungeklimarådet håbede, at vi turde handle og være ambitiøse. De unge er klar og er ikke bange for forandringer.

DAKOFAs årskonference 2019 blev afholdt i Aalborg, hvor dagen startede med et energisk, positivt oplæg fra et nordjysk medlem af Ungeklimarådet.


Vi skal turde handle, turde være ambitiøse

”De unge har indset, at det også er deres ansvar at få forandret klimaet, fordi de vil være i live, når det sker” sagde Nikolaj Bang Høfler fra regeringens Ungeklimaråd, der var den indledende oplægsholder på DAKOFAs Årskonference 2019. Nikolaj fremhævede unge som engagerede, ambitiøse og ikke bange for forandringer, og netop denne dag, ville 250 unge i Frederikshavn klimastrejke fra skole og i stedet gå i demonstration. Verden over forventedes, at 1,4 mio. unge ville deltage i dagens klimademonstrationer.

Vi skal gentænke systemer, nyt, anderledes, farligt. Vi skal turde gøre noget nyt, vi skal have ja-hatten på. Danmark er innovativ, og vi skal acceptere, at vi altid kan blive bedre. En generel genanvendelse på 46 % for Danmark er lavt – og med de nye EU-målemetoder er genanvendelsen af plast så lav som 18 %. Der er meget at optimere på.

Det er os - jer i salen - som skal komme med løsninger, og ungdommen er klar til at tage dem til sig. Der er områder, hvor det i dag er svært at være bevidst, fx inden for transport og affaldssortering, fordi de klimabevidste muligheder ikke tilbydes alle steder. Der er brug for både lokale beslutninger og i Folketinget. Der vil blive truffet forkerte valg undervejs, men det er de unge ikke bange for. Nikolaj fremhævede til sidst sit håb om, at vi turde handle, turde være ambitiøse, og at ansvar godt må gives ud i samfundet. 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.