Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Udvidelse af pantsystemet fra 1. november 2019

09. april 2019
Udvidelse af pantsystemet fra 1. november 2019
Juiceflasker
Den nye bekendtgørelse, der definerer hvilke typer produkter, der fremover kommer med i pantsystemet, er netop offentliggjort. Senest 1. november 2019 skal der være pant på juice- og saftprodukter i emballager af plastik, glas og metal som systemet nu udvides med.

I en pressemeddelelse herom udtaler miljø- og fødevareministeren: ” Pantsystemet er fantastisk, og 90 procent af de solgte flasker kommer i dag retur. Men vi kan gøre det endnu bedre. Vi skal også have juice- og saftflaskerne med, og det kommer de til efteråret, hvor vi udvider vores glimrende pantsystem”

I pressemeddelelsen er opstillet en række fakta, herunder bl.a.:

- Pant på juice- og saftflasker indfases løbende fra 1. november 2019, fordi detailhandlen skal have tid til at sælge eksisterende lager, flaskeautomaterne skal opdateres og Dansk Retursystem skal være klar til at modtage den ekstra mængde flasker.

- Saftprodukter omfatter koncentreret læskedrik og saftprodukter, der består af frugt- og grøntsagsjuice, som ikke er umiddelbart drikkeklare

- Ca. 80 procent af juice- og saftemballagerne, der inkluderes i pantsystemet af lavet af plastik. For juice alene er plastikandelen 82 procent og for saft alene er plastikandelen 74 procent.

- Det er forventningen, at der med udvidelsen vil blive indsamlet 52 mio. flere flasker og dåser end i dag. Det svarer til en udvidelse på 4 - 5 procent. Der indsamles i dag ca. 1,2 mia. emballager i pantsystemet.

Se hele pressemeddelelsen her, hvor der også er link til bekendtgørelsen 

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.