Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: TREBO opruster til øget plastsortering

10. januar 2022
TREBO opruster til øget plastsortering

Virksomheden rejser 27 mio. kr. fra bl.a. Pandora-familien. De nye midler skal bruges til at følge med efterspørgslen fra virksomheder med interesse i genanvendelse af egne plastmængder.

Andreas Leth Bockhoff og Thomas Trebbien etablerede virksomheden Trebo for fire år siden. Kort fortalt kan Trebo finsortere de ofte mange forskellige plastmaterialer i produkter, der kan ryge direkte tilbage i produktionen. Nu skal selskabet med 12 ansatte videre fra demofabrikken i Søborg til en egentlig sorteringsfabrik med produktion i begyndelsen af næste år med otte nye medarbejdere.

Antallet af plastproducerende virksomheder med interesse for selskabets patenterede teknologier er hastigt voksende, og det øgede pres fik iværksætterne til at rejse 27 mio. kr. i 2021 med kapitalfonden North-East Ventures, ejet af Pandora-stifterne, som leadinvestor.

"Da vi startede i 2018, var der rigtig meget interesse, men der var ikke samme pres som i dag. Nu er det bål og brand for at få en løsning med det samme," siger Andreas Leth Bockhoff i et interview til Børsen.

Konkret fokuserer Trebo på to affaldsstrømme. Den ene er produktionsspild, mens den anden er take back-ordninger, hvor brugte produkter indsamles, sorteres af Trebo og ryger tilbage til producenten, der kan producere identiske produkter.

"Vi muliggør, at plastaffaldet kan gå i ring," siger Bockhoff og fortæller, at kunderne tæller en god håndfuld store produktionsvirksomheder; herunder Primo Danmark.

I 2020 havde Trebo et underskud på 1,3 mio. kr. Et udtryk for store investeringer i udvikling og medarbejdere, som fortsatte i 2021, forklarer bestyrelsesformand Sigurd Lilienfeldt, tidligere partner i Axcel. Han peger på, at bruttofortjenesten steg i perioden fra 32.000 kr. til 710.000 kr., og at den egentlige ambition er at udrulle fabrikskonceptet med mindst fem fabrikker inden 2025 globalt.

Du kan læse den fulde artikel om TREBO i Børsen ved at trykke hér.

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.