Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Tesco fjerner plast fra multipak-emballage

12. august 2022
Tesco fjerner plast fra multipak-emballage
Juiceflasker

Men beholder rabatten, hvis man køber det samme antal som en multipak.

Den britiske supermarkedskæde, Tesco, arbejder på at fjerne krympefolien i multipak-emballage fra en række af dens egne produkter. Når supermarkedet har implementeret dette initiativ senere i år, så forventer de, at de har sparet 45 mio. stykker plast. Samtidig kan man som forbruger blande produkterne, så man ikke skal købe fx fire styk af samme slags. Rabatten fratrækkes ved kassen.

Siden lanceringen af 4R-strategien i august 2019 har Tesco fjernet 1,7 mia. stykker emballage. Frugtjuice, chips og ost er alle blandt de produkter, der nu produceres med mindre plast. 4R-strategien går på at fjerne, reducere, genbruge og genanvende (remove, reduce, reuse and recycle).

Læs mere
edie - Tesco removes plastic wrapping from soft drinks multipacks
25.7.2022 Major Tesco move to cut multipack plastic will offer shoppers more choice when buying drinks
Ellen Macarthur Foundation - Eliminating unnecessary plastic packaging: Tesco

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.