Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Tænketanken om forebyggelse af madspild og fødevaretab

08. april 2019
Tænketanken om forebyggelse af madspild og fødevaretab
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har nu udpeget de syv bestyrelsesmedlemmer, der skal stå i spidsen for den styrkede indsats for forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Tænketanken skal, ifølge en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, gøre Danmark til et pilot-land i forhold til FNs Verdensmål om madspild og fødevaretab samtidig med, at den skal medvirke til, at Danmark kommer i førertrøjen i forhold til forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Den nyudpegede bestyrelse for tænketanken består af følgende medlemmer:

  • Formand Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.
  • Annette Stube, Head of Sustainability, Mærsk
  • Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
  • Selina Juul, Stifter af Stop Spild af Mad
  • Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp
  • Thomas Prehn, direktør for Ungdommens Røde Kors, og tidligere direktør for MindLab
  • Tejs Binderup, Afdelingschef, Miljø- og Fødevareministeriet (observatørmedlem uden stemmeret)

Udover bestyrelsen kommer tænketanken til at bestå af ca. 35 medlemmer, som repræsenterer myndigheder, virksomheder, organisationer og forskningsverdenen. Medlemmerne af Tænketanken skal bidrage aktivt til arbejdet i Tænketanken og det forventes, at der oprettes undergrupper fordelt på sektorer, så det er muligt at gå i dybden med særlige udfordringer mv. Ikke-medlemmer kan sagtens spille idéer ind til Tænketanken og deltage i møder ad hoc, fremgår det af Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

Ifølge pressemeddelelsen skal bestyrelsen som noget af det første tage stilling til, hvem medlemmerne skal være. Tænketankens sekretariat vil bestå af medarbejdere fra Miljø- og Fødevareministeriet med erfaringer med forebyggelse og reduktion af madspild og fødevaretab. Sekretariatet vil ifølge ministeriets hjemmeside bl.a. få til opgave at facilitere samarbejdet om "Danmark mod Madspild" og sikre flere parter i aftalen. Sekretariatet vil i opstarten med arbejdet herudover forsøge at kvalificere delmål, dataindsamling og afrapportering, herunder sikre overensstemmelse med de kommende EU-krav til måling, som kommer i 2020.

Endelig fremgår det af ministeriets hjemmeside, at Tænketanken skal sikre en bred forankring af arbejdet med at forebygge madspild og fødevaretab og skal sikre fagligt underbyggede indsatser. Tænketanken skal igangsætte en række nye projekter, herunder en frivillig aftale om et fælles reduktionsmål for hele fødevarernes værdikæde fra jord til bord, der er inspireret af FN’s Verdensmål om forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Se hele pressemeddelelsen her på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside

Her på Miljø-og Fødevareministeriets hjemmeside kan du læse mere om Tænketanken

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.