Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Større fleksibilitet for kommuner med en dispensationsmulighed

24. marts 2021
Større fleksibilitet for kommuner med en dispensationsmulighed
I en nyhed fra Miljøministeriet fremgår det, at aftalekredsen bag klimaplanen er enige om at holde fast i fristen om, at borgerne landet over skal sortere i ens affaldsfraktioner fra 1. juli 2021. Men det fremgår også af nyheden, at der skal tages hensyn til kommunernes individuelle udfordringer gennem muligheden for dispensation.

På baggrund af høringssvarerne til den nye affaldsbekendtgørelse blev der indført en en mulighed for at ansøge om dispensation. Det har 73 kommuner, i følge nyheden, benyttet sig af. Det fremgår endvidere, at disse dispensationsansøgninger viser forskellige problematikker i de mange kommuner. 

Partierne bag aftalen er enige om, at dialog er en del af vejen frem, og derfor vil Miljøministeren og KL mødes om et år med henblik på at drøfte status på implementeringen i kommunerne. Endvidere fremgår det, at Miljøstyrelsen her i foråret vil være i dialog om dispensationerne med de enkelte kommuner og kan her afklare individuelle udfordringer og samtidig give vejledning om de nye regler og krav.

Det fastslås i nyheden, at med dispensationsmuligheden vil der bedst kunne tages hensyn til kommunernes individuelle udfordringer – og der vil ske en løbende indfasning, så kommunerne bliver klar frem til udgangen af 2022, som er den frist, der blev sat for dispensationer tilbage i december 2020.

Læs hele nyheden her på Miljøministeriets hjemmeside

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.