Arrangement: Statusmøde: Fremtidens risikovurdering af deponeringsanlæg

Statusmøde: Fremtidens risikovurdering af deponeringsanlæg
Der afholdes statusmøde i branchepartnerskabet for deponering af affald d. 31. maj 2016 fra kl. 10.00 – 15.00 hos DAKOFA, Vesterbrogade 149, 1620 København V. Det er gratis at deltage.

Branchepartnerskabet er etableret i forbindelse med igangsættelse af samarbejdsprojektet om udvikling af metodik til risikovurdering ved deponering af affald. Samarbejdsprojektet er igangsat af Dansk Affaldsforening, DepoNet og Miljøstyrelsen.

Tilmelding til mødet kan ske her på siden (se øverst til højre) eller sende en mail til jbh@dakofa.dk

Mål for mødet
Der afholdes statusmøde i branchepartnerskabet for deponering af affald. Formålet med mødet er at indhente branchepartnerskabets kommentarer og holdning til beslutning vedrørende håndtering af de centrale spørgsmål, der blev identificeret på arbejdsgruppemødet i december 2015.

Emner til diskussion
De centrale spørgsmål, som er identificeret i  vedrører:

  • Opstilling af konceptuelle modeller for beskrivelse af kildestyrken
  • Udpegning af kritiske stoffer og parametre i relation til deponeret affald, herunder betydningen af tidshorisonten for risikovurderingen og placeringen af sammenligningspunktet (POC)
  • Muligheder for fastsættelse af tidshorisont for risikovurdering i forhold til deponering af affald 
  • Håndtering af heterogent vandflow i deponeret affald.

Som en del af delopgave 1 om kildestyrken har konsulenterne udarbejdet et fagligt grundlag for diskussion og indstilling til beslutning til håndtering af disse spørgsmål i metodikken. På mødet fremlægges grundlaget og det danner baggrund for de efterfølgende diskussioner. Der vil blive lagt vægt på at opnå enighed i branchepartnerskabet. Kommentarer fra branchepartnerskabet vil blive noteret og fremsendt til styregruppen for projektet til endelig beslutning om håndtering.

Endelig vil der på mødet blive taget de første skridt til igangsættelse af arbejdet under delopgave 2 og 3 om hhv. stoftransport i umættet/mættet zone og vurdering af påvirkningen i receptor.

Under "Materialer" findes 3 notater, som er udarbejdet under delprojekt 1. Det skal understreges at notaterne på nuværende tidspunkt foreligger i udkast.

Hvis du vil have indflydelse på projektet og være med til at finde de bedste løsninger skal du møde op på denne dag.

Om samarbejdet mellem Miljøstyrelsen, Dansk Affaldsforening og DepoNet
Miljøstyrelsen, Dansk Affaldsforening og DepoNet er gået sammen om at igangsætte et arbejde, som har til formål at udvikle en ny metodik til at gennemføre en stedsspecifik risikovurdering ved deponering af affald i forhold til jord, grundvand, overfladevand og natur. Målet er at skabe ét operationelt værktøj, som alle i branchen er enige om er ”best practice”.

Det er ikke en let opgave, og det er derfor vigtigt, at branchens samlede viden og erfaring inddrages i arbejdet. Det kræver, at alle aktører - både anlægsejere, myndigheder, forskningsinstitutioner og rådgivere arbejder sammen, tænker nyt og bidrager løsningsorienteret.

Branchepartnerskabet danner grundlag for at diskutere og finde løsninger på særlige problemstillinger, hvor der f.eks. enten vidensmæssigt er mangler eller, hvor der kan være grundlag for forenklinger. Branchepartnerskabet skal således fremme, at der er enighed blandt aktørerne, om overordnet retning og mål for arbejdet.

Der er udarbejdet et kommissorium for projektet, som kan findes til højre på denne side under "materialer"

 

Hvornår

31. maj 2016
kl. 10.00 - 15.00

Hvor

B!NGS
Vesterbrogade 1491620 København V

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.