Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: SOLUM A/S ny storsponsor i DAKOFA

23. september 2020
SOLUM A/S ny storsponsor i DAKOFA
Digital eksponering, mulighed for fysiske udstillinger og sikring af viden og erfaringsudveksling i sektoren er vigtigt for Solum Gruppen.

Solum A/S, som ud over affald/ressourcer også beskæftiger sig med anlæg og vedligeholdelse af græsarealer, klimatilpasning samt skov og strand, har pr. 1. oktober 2020 valgt at blive storsponsor i DAKOFA.

Som storsponsor er der en række privilegier såsom mulighed for at lave en mindre udstilling samt tilmelde en gratis deltager i forbindelse med DAKOFAs konferencer inklusive årskonference, eksponering på DAKOFAs hjemmeside (såvel den danske som den engelsksprogede), visning af logo ved udsendelse af direkte mails til 3.300 rekvirenter i hele sektoren samt visning af logo ved afholdelse af konferencer, webinarer og seminarer i DAKOFA-regi.

Ud af samtlige danske virksomheder, der fakturerede til den offentlige sektor i 2019, er Solum Roskilde A/S blevet kåret som eliteleverandør 2020. Den ære tilfalder kun 1% af de største leverandører til det offentlige. Derfor har Solum Roskilde A/S modtaget et certifikat fra Udbudsvagten som bevis på, at de har gjort sig fortjent til at være en certificeret eliteleverandør.

”Solum Gruppen arbejder med affaldshåndtering og er desuden Danmarks Største leverandør af kompost, vækstmedier og græsplejeprodukter. Virksomhedens mål er at blive en 100 % cirkulær virksomhed og udbygge samarbejdet med andre virksomheder, på tværs af brancher, der vil samme vej. Derfor ønsker vi at bakke op om DAKOFA, der dels har alle væsentlige aktører som medlemmer og dels har samarbejde mellem sektorens aktører som et af sine hovedformål”, udtaler ressourcechef Morten Strandlod fra Solum Gruppen.

Af aktuelle tiltag er Solum Gruppen måske mest kendt for at modtage affaldstræ fra fem store byggeentreprenører i forsøgsprojektet GENTRÆ. Projektet er et samarbejde mellem Solum Gruppen, byggemarkedet STARK og rådgivningsfirmaet Golder støttet af Realdania. Det er træ, der bruges til stilladser, afskærmning og forskalling på byggepladser og som ofte ender på forbrændingen efter kort brug.

I forsøgsprojektet GENTRÆ bliver træet i stedet sorteret hos Solum Gruppen, hvorefter det atter sælges til byggepladserne igennem STARK. Træet sættes på den måde i et kredsløb, hvor det genbruges igen og igen, så lang tid, som kvaliteten er optimal. Selve ideen går ud på at fremme de cirkulære løsninger i bygge- og anlægssektoren, fordi der her genereres meget træaffald – omkring 50.000 ton hvert år.

Forsøgsprojektet blev kåret som en af vinderne i Circular Construction Challange, der arrangeres af Realdania. Med kåringen fulgte en million kroner og mulighed for ekstern rådgivning til at efterprøve og udvikle GENTRÆ, da det var i sin vorden.

Du kan læse mere om Solum Gruppen ved at trykke hér.

Vi byder Solum Gruppen velkommen som storsponsor i DAKOFA.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.