Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Skrald på skoleskemaet

01. oktober 2021
Skrald på skoleskemaet
Nyt koncept fra Miljøministeriet har til formål at hjælpe skoler med at gøre børn og unge klogere på, hvorfor affald i naturen er et problem.

Konceptet  ”SkraldeSafari” skal give eleverne en bedre forståelse for forskellige typer affald, nedbrydningstid og sortering gennem leg og læring. SkraldeSafari er udviklet af Det Nationale Plastikcenter, og målgruppen er folkeskolernes indskoling – og mellemtrin. SkraldeSafari-konceptet rummer både leg, læring og konkret vejledning til at indsamle affald, og det er designet, så det skulle være lige til at gå til som undervisningsmateriale for lærere eller til en fælles aktivitet for fx frivillige foreninger.

I Miljøministeriets pressemeddelelse citeres adfærdsforsker Niels Holm Jensen fra Aarhus Universitet for følgende: ”Vi ved, at børn og unge generelt er optaget af affald i naturen, og at de også ser problemerne i deres egne lokalområder. Men som mange af os andre, skal de lige have et skub for også at gøre noget ved det. Får de det i f.eks. skolen eller foreningsregi, så tyder meget på, at de er mere tilbøjelige til at deltage i flere affaldsindsamlinger”

Baggrundsmateriale:

Læs Miljøministeriets pressemeddelelse her på Miljøministeriets hjemmeside

Materialet findes her på Plastikviden.dk

 

 

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.