Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Realisering af de fire grønne forskningsmissioner

06. juni 2022
Realisering af de fire grønne forskningsmissioner
Der er ansøgningsfrist på Grand Solutions-opslaget d. 16. august kl.12. Der investeres i forsknings- og udviklingsprojekter, som kan bidrage til at nå i mål med roadmaps inden for de fire politisk udpegede grønne missioner:

  1. Fangst og lagring eller anvendelse af CO2
  2. Grønne brændstoffer til transport og industri
  3. Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion
  4. Cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler

Midlerne kan søges af deltagerne i de grønne missionsdrevne partnerskaber såvel som af øvrige relevante aktører. Virksomheder, forskningsinstitutioner eller offentlige institutioner i eller uden for Danmark, der er direkte involveret i projektaktiviteterne, er berettiget til at søge, deltage og modtage støtte fra Innovationsfonden.

Der kan søges om medfinansiering af udgifter til f.eks. løn, udstyr, øvrige projektomkostninger, eksterne ydelser, etc.

Bevillingsbeløb pr. projekt kan være fra 5 mio. kr. til 40 mio. kr. med mulighed for overførsel af midler fra Innovationsfondens øvrige programmer. Sådanne midler kan konkret betyde, at det samlede budget øges.

På DAKOFAs Årskonference d. 15. september 2022 vil der blive fokuseret på blandt andet forskningsmissionen for cirkulær Økonomi. Du kan tilmelde dig konferencen her på DAKOFAs hjemmeside.

Læs mere her

DAKOFA har tidligere skrevet om de ovenfor omtalte fire forskningsmissioner samt de omtalte Roadmaps, herunder den for plast og tekstiler. Du finder den seneste nyhed herom her på DAKOFAs hjemmeside

Du kan ansøge om midlerne her på Innovationsfondens hjemmeside

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.