Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Plastfirmas miljøindsats giver bonus på bundlinjen

05. februar 2015
Plastfirmas miljøindsats giver bonus på bundlinjen

Plastfirmaet Excellent Systems A/S vil ifølge eget udsagn spare millioner på at nedbringe sine affaldsmængder og genanvende de nedslidte produkter. Allerede nu kan man aflæse de positive virkninger på virksomhedens økonomi.

I Erhvervsmagasinet CSR kan man læse, at selskabets direktør, Ole Frederiksen, udtaler, at man stadig er i opstarten med mange af tiltagene, men allerede for nuværende ligger besparelsen på mellem 100.000 og 150.000 kroner om året. Direktøren forventer, at besparelserne bliver langt større med tiden.

"Og når vi kommer fem til ti år frem i tiden, taler vi om besparelser for millioner af kroner", siger Ole Frederiksen endvidere til børsen.dk.

For at reducere affaldsmængderne reducerer virksomheden mængden af emballage samtidig med, at alt affald bliver sorteret.  Det giver virksomheden en besparelsen på 70.000 kroner om året, som ellers skulle bruges til affaldsforbrænding.

Plastfirmaets kunder har også mulighed for at sælge deres slidte plastikgulve tilbage til Excellent Systems A/S for 3,50 kroner per kilo. Herefter bruger Excellent Systems A/S yderligere cirka 1,50 kroner per kilo på at genanvende plastikken. Og det giver både miljømæssige- og økonomiske besparelser.

"Hvis vi skal købe nye råvarer med farver og det hele, så koster det 15 kroner. Så det er en god besparelse for os", siger Ole Frederiksen i følge CSR.

På nuværende tidspunkt genanvender virksomheden mellem fire og fem ton plastik om året på den måde. Men det tal vil også stige, forklarer direktøren, der tror, at tallet om få år kan stige til 100 ton.

Selve nyheden fra Erhvervsmagasinet CSR kan læses ved at trykke her.