Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Plast feedstock fremstillet af CO2 fra kulstoffangst

31. maj 2022
Plast feedstock fremstillet af CO2 fra kulstoffangst
Et konsortium med bl.a. LanzaTech og Danone har udviklet en ny metode til fremstilling af PET

Virksomhederne har udviklet monoethylenglycol (MEG), der er en grundkomponent I fremstillingen af PET, baseret på carbon capture fra industrielle processer. Det nye er, at de kan udvikle MEG direkte uden først at skulle igennem de tidligere processer: først fremstilling af ethanol, så ethylen og derpå ethylenoxid. Det gør processen mere energibesparende. Metoden er dog stadig på udviklingsstadiet og det vil tage flere år inden den er klar til industriel fremstilling.

Kulstoffet kan udvindes fra industrielle processer som fx anlæg til behandling af affaldsbiomasse, som tilsættes enzymer og det hele varmes op, hvilket resulterer i en fermenteringsproces, der omdanner det direkte til MEG. PET indeholder omkring 25-30 pct. MEG.

LanzaTech forventer at metoden også kan anvendes til at fremstille PET-fibre til tekstiler.

LanzaTech og L’Oreal har i 2020 udviklet en prototype shampooflaske via carbon capture, men her måtte virksomhederne igennem de traditionelle trin for at fremstille MEG.

Danone har sat sig et mål om at være en klimaneutral virksomhed i 2050. i 2025 skal al deres emballage være genanvendelig/genbrugelig/komposterbar – i 2020 var det 81 pct.

Læs mere
edie - ‘A game-changer’: Project led by Danone and LanzaTech successfully transforms captured carbon into plastic feedstock
Danone & LanzaTech to turn captured carbon into plastic bottles
Danone Goals by 2030

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.