Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Planglas fra termoruder fjernes fra grønlistet affald under transportforordningen

28. januar 2015
Og klassificeres nu som udgangspunkt som anmeldepligtigt. Miljøstyrelsen har publiceret rettelsesblade til Vejledning nr. 1, 2011 "Klassificering af grønlistet affald under transportforordningen". Det drejer sig om klassificering af grønlistet affald for B2020 (glasaffald, ikke spredbar) og B3010 (plastaffald).

For grønlistet affald B2020 har Miljøstyrelsen besluttet, at der fremadrettet skal ske en ændring i klassificering af planglas fra termoruder fra grønlistet til anmeldepligtigt affald, med mindre det kan dokumenteres at affaldslæsset ikke indeholder PCB i koncentrationer over 0,1 ppm.

Følgende er ændret i vejledningen:

  • Planglas uden vinduesrammer o.l.: Planglas af termoruder skal medfølges af dokumentation for, at affaldet ikke er forurenet med PCB  (koncentration < 0,1 ppm), før det kan klassificeres som grønlistet affald (B2020).
  • Planglas af termoruder med et PCB-indhold højere end 0,1 ppm, er anmeldelsespligtigt affald (A3180).

For grønlistet affald B3010 om plastaffald er teksten præciseret og uddybet men indeholder som sådan ikke noget nyt. Teksten er ændret til følgende:

Plastaffaldet må ikke være blandet med andet affald, eksempelvis, glas, papir, jord og træ. Det vil sige, at plasten må hverken være blandet med andre grønli-stede affaldstyper eller med farlige stoffer. De tre hovedplasttyper (skrot af plast af ikke-halogenerede polymerer og copolymerer, hærdeplastaffald og fluorpolymeraffald) må ikke blandes, dvs. polyethylen må ikke blandes med f.eks. hærdeplastaffald. Kompositmateriale (”Tetrakartoner”) er ikke omfattet af koden.


Læs mere: 

Vejledning om klassificering af grønlistet affald under transportforordningen her

Se B2020 – glasaffald, ikke spredbar

Se B3010 - Plastaffald

 

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.