Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Overtræk på klodens ressourcekonto fra 1. august

07. august 2018
Overtræk på klodens ressourcekonto fra 1. august
Ifølge Global Footprint Network var den 1. august datoen, hvor vi i 2018 ramte grænsen for forbrug af jordens naturlige ressourcer. Resten af året "låner" vi af de kommende år.

I 2016 faldt dagen på den 5. august, og sådan har tendensen været lige siden 1970, hvor der senest var balance i tingene, dvs. hvor årets miljømæssige råderum først var opbrugt ved årets slutning, som beregnet af tænketanken Global Footprint Network.

Et voksende pres på kloden og naturkapitalen har rykket den årlige udløbsdato fra f.eks. den 30. november i 1975, via 4. november i 1985, 5. oktober i 1995 og 26. august i 2005 til årets dato, 1. august.

»Vi bruger Jordens fremtidige ressourcer til dagens drift og graver os selv stadig dybere ned i en økologisk gæld,« siger Mathis Wackernagel, skaber af og direktør for Global Footprint Network, der samarbejder med WWF og omkring 70 andre internationale organisationer og bruger FN-data til at udvikle, opdatere og beregne det årlige indeks over presset på kloden.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse fra Global Footprint Network vedrørende "Earth Overshoot Day" ved at trykke hér.

Tags

Klima
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.