Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Opstartsmøde i DAKOFAs "Netværk for Klima og cirkulær økonomi" den 21. juni

15. juni 2022
Opstartsmøde i DAKOFAs "Netværk for Klima og cirkulær økonomi" den 21. juni
Det første møde i det nye DAKOFA-netværk fokuserer på værktøjer og inputdata til klimaberegningerne. Hvordan anvendes de, hvilken kvalitet har de, hvor mangler der data? På mødet afgrænses nærmere, hvordan netværkets forskellige aktører kan udveksle og udvikle viden på tværs om dette.

Ifølge kommissoriet skal DAKOFAs nye netværk være med til at sætte fokus på, hvordan den danske affaldssektor kan medvirke til at fremme de danske mål om lavere emission af drivhusgasser nationalt og internationalt. Affaldssektoren håndterer store mængder ressourcer, hvor såvel governance, teknologier som økonomiske rammer påvirker beslutninger og adfærd. Netværket vil diskutere disse instrumentelle rammer og gennem viden og dialog medvirke til at pege på veje til at opnå mere klimabevidst affaldshåndtering i en ressourcebegrænset verden. Du kan læse hele kommissoriet og eksempler på arbejdsemner her.

Der er fire overbliks- og inspirationsoplæg i forbindelse med mødets hovedemne "Data i klimaberegninger og deres anvendelse":

  • DTUs udviklingsarbejde med EASETECH og baggrundsdata til brug for klimaberegninger indenfor affald og cirkulær økonomi, v. DTU
  • Klimakompasset fra Erhvervsstyrelsen, v. NIRAS
  • CONCITOs sammenstilling og vurderinger af de kommunale klimaplaner under DK2020 og om 15 kommuners videre arbejde med at inkludere tiltag under scope 3, v. CONCITO
  • Aarhus’ arbejde med og planer for CO2-emissions-data, v. Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling, Aarhus Kommune

På mødet vil der også blive indstillet forperson(er) for netværket til DAKOFAs bestyrelses godkendelse, og vi skal have startet etablering af en styregruppe.

Du kan tilmelde dig netværket og finde den fulde dagsorden for mødet den 21. juni på DAKOFAs hjemmeside her. Mødetilmelding senest den 20. juni 2022 kl. 10.

Kontakt netværkets facilitator Morten Carlsbæk på mc@dakofa.dk med evt. spørgsmål, ønsker eller kommentarer.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.