Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger

17. januar 2022
Nyt Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger
Videnscentret skal hjælpe byggebranchen med at blive klar til kommende krav til byggeriets CO2-aftryk, der indføres i bygningsreglementet fra 2023.

Bolig- og Planstyrelsen har fundet vinderen af opgaven med at drive Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger, som starter op i begyndelsen af 2022.

Fra januar 2023 indføres der et klimakrav i bygningsreglementet, som betyder, at nybyggeri, der er omfattet af energirammen, skal dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA). For nybyggeri over 1.000 m2 indføres der endvidere en grænseværdi på 12 kg CO2-ækv/m2/år. 

Den 31. maj 2021 blev der indgået politisk aftale om udmøntning af pulje til bæredygtigt byggeri på 50 mio. kroner. Med aftalen blev der afsat 11,4 mio. kroner til et Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger i 2022-2024. Videnscenteret skal styrke byggebranchens viden om og kompetencer i at gennemføre vurdering af et byggeris klimaaftryk (LCA).

Vinderen, VCBK Group 2022 er Teknologisk Institut, Primetime P/S, BUILD (Aalborg Universitet), Green Building Council og WE BUILD DENMARK. Thilde Fruergaard Astrup fra Teknologisk Institut er den kommende centerleder.

Se pressemeddelelsen her.

Se national strategi for bæredygtigt byggeri fra 2021 her.

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.