Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt slaggesorteringsanlæg indviet

14. marts 2018
Nyt slaggesorteringsanlæg indviet
Meldgaard A/S og Energnist I/S står sammen om et initiativ for at optimere frasortering af jern og metaller fra affaldsforbrændingsslagge.

Det nye anlæg, som ligger i Kolding, er ejet 100 % af Meldgaard A/S, mens Energnist I/S leverer al den producerede slagge fra deres forbrændingsanlæg. De to virksomheder har efter eget udsagn dannet et partnerskab, som dog ikke må forveksles med et Offentligt/Privat Partnerskab (OPP). Energnist A/S har således plads i et såkaldt "Advisory Board" tilknyttet anlægget, således at teknologien løbende kan udvikles til fælles bedste.

Anlægget har en kapacitet på minimum 150.000 tons slagge om året, hvoraf de 60-70.000 tons kommer fra Energnist I/S. Ud af den samlede slaggemængde frasorteres ca. 5 % som jern, 3 % som metaller og et par procent som sigterest.

På billedet ses direktør Henrik Meldgaard fra Meldgaard A/S og direktør Poul Kristensen fra Energnist A/S.

Du kan trykke hér for at læse nærmere om anlægget (Scroll ned og se under "Udviklingsprojekter") eller hér for at læse om Energnist A/S.

Læs mere i vidensbanken

Affaldsforbrænding
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.