Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt projekt skal gøre det lettere at få repareret tøj

26. oktober 2021
Nyt projekt skal gøre det lettere at få repareret tøj
Et nyt MUDP-projekt vil igennem et ny digitalt system og en effektiv infrastruktur gøre det lettere og billigere at få repareret tøj i stedet for at kassere det.

Udviklingen af Strauss Skrædderis nye system bliver lige nu testet, og ifølge nyheden på ecoinnovation.dk fremgår det, at direktør Carsten Strauss regner med, at det i første omgang kan rulle ud i dagligvarebutikker i hovedstadsområdet omkring nytår. Hans citereres ligeledes for følgende udtalelse: ”Så kan du aflevere dit tøj i kundeservice, når du alligevel skal ud at handle. Via en app kan butikspersonalet vælge, hvilken type reparation der er brug for og derefter se priser og leveringstider. Det er lige så nemt som at vælge sin menu i McDonalds”

Planen er efterfølgende, at det skal rulles ud, så både detailbutikker, tøjproducenter, webshops og private kan bruge det. Ved reklamationer kan butikkerne dermed helt slippe for at få tøjet i hænderne. I stedet kan det sendes direkte fra kunden frem og tilbage til Strauss Skrædderi, hvilket anses for at være en god forretning for alle parter.

Reparation er som bekendt altid dyrt, fordi der er mange arbejdstimer og logistik i arbejdet, og derfor mener Strauss, at det er afgørende at effektivisere håndteringen med et digitalt system. Af øvrige fordele nævnes ligeledes klima, samfundsøkonomi og flere arbejdspladser i Danmark samtidig med, at kunderne skal bruge mindre tid og evt. transport, da de kan klare det sammen med de daglige indkøb.

Baggrundsmateriale

Du kan læse nyheden om projektet her på ecoinnovation.dk 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.