Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt overblik over den danske affalds- og ressourcesektor

20. september 2019
Nyt overblik over den danske affalds- og ressourcesektor
DAKOFAs database over den danske affalds- og ressourcesektor er nu en realitet

Databasen præsenterer et solidt overblik over knap 350 aktører inden for den danske affalds- og ressourcesektor samt langt de fleste, danske behandlingsanlæg. Formålet med databasen er dels at binde sektoren bedre sammen og dels at gøre det lettere for udefra kommende at få overblik og skabe kontakt med de rette myndigheder, virksomheder, rådgivere m.v. samt at få et bedre overblik over de danske behandlingsanlæg.

Samtidig vil et samlet overblik give mulighed for udenlandske myndigheder og virksomheder for at knytte kontakter til eventuelle leverandører i Danmark. Derfor er basen tillige udfærdiget i en mindre omfattende engelsk version, som ligger på DAKOFAs engelske hjemmeside. Den engelske version indeholder kun de aktører, som specifikt har udtrykt interesse for og/eller erfaring med eksport af enten teknologi eller viden.


Overblik over aktører og anlæg

Den nye database er struktureret under to overskrifter: Aktører og anlæg. Aktørerne kan filtreres i forhold til kategorierne: Fælleskommunale affaldsselskaber, indsamlere/transportører, kommunale forsyningsselskaber, leverandører og producenter af affaldsteknologier, organisationer/foreninger, primærkommuner, private behandlingsanlæg, rådgivere, statslige organisationer samt uddannelsesinstitutioner, mens behandlingsanlæggene er opdelt i hhv. biogasanlæg, forbrændingsanlæg, deponeringsanlæg samt øvrige anlæg.


Skal I også være med?

Informationerne i databasen er baseret på aktørernes egne informationer, og DAKOFA fraskriver sig dermed ansvaret for de informationer, som virksomhederne har angivet om sig selv. Virksomhederne har løbende mulighed for at korrigere deres data ved at logge ind i systemet.

Databasen kan rumme alle relevante aktører og anlæg fra branchen, og det koster ikke noget at være med på listen. Hvis din virksomhed, organisation eller dit anlæg ikke er på listen, er du meget velkommen til at kontakte DAKOFAs sekretariat på dakofa@dakofa.dk så vi kan få dig oprettet.


Du kan se sektordatabasen ved at klikke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.