Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt Miljøprojekt om vejen til CE-mærkning af genbrugsmursten

18. april 2018
Nyt Miljøprojekt om vejen til CE-mærkning af genbrugsmursten
Et MUDP-finansieret projekt, som har muliggjort, at man nu for første gang er i stand til at CE-mærke et genbrugt byggemateriale i Danmark og i EU, er netop blevet offentliggjort på Miljøstyrelsens hjemmeside.

DAKOFA bragte tilbage i januar nyheden, da det lykkedes for virksomheden Gamle Mursten i samarbejde med ETA Danmark at få en kvalitetstestprocedure for genbrugsmursten godkendt i samtlige EU-lande og virksomheden modtog en såkaldt ”European Technical Assessment” (ETA) på de gamle mursten. Læs nyheden her.

Formålet med projektet var at imødekomme det dokumentationsgrundlag, der efterspørges i byggebranchen gennem en ETA. En ETA er en frivillig ordning for produkter, der ikke er omfattet af en harmoniseret standard. Projektet har endvidere omfattet udarbejdelse af en EAD (European Assesment Document), der er juridisk ligestillet med en harmoniseret standard samt en procedure for at produktionskontrol (Factory Production Control), som også er et krav for at opnå en CE-mærkning. 

Hent projektet her: Miljøprojekt 2002, 2018 om genbrug af mursten

 

 

 

 

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.