Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Nyt medlem i DAKOFA

25. april 2023
Nyt medlem i DAKOFA
DAKOFA byder VERDENS STØRSTE KOMMUNE, Kommuneqarfik Sermersooq, velkommen!

Kommuneqarfik Sermersooq skriver: 

"Kommuneqarfik Sermersooq er arealmæssigt verdens største kommune. Befolkningsmæssigt er den knap så stor. Afstandene mellem byer og bygder i kommunen er enorme, og fragt kan kun foregå med skib eller fly. Næsten alt skal importeres til Grønland. Lige fra vatpinde til Entreprenørmaskiner, og i visse bosteder kan der kun komme skib med nye forsyninger en enkelt gang om året. Således er det af allerstørste vigtighed at der etableres meget effektive systemer for ressourceeffektivitet.

Vi arbejder i kommunen aktivt med at nedbringe affaldsmængden og øge genanvendelse og skabe en cirkulær økonomi ved gentænkning af genanvendelsesmåder og bortskaffelsesmetoder

Det sker gennem:

  • kampagner og borgerrettet information
  • Nye effektive forbrændingsanlæg
  • Etablering af direkte genbrug
  • Rådgivning og vejledning af byggebranchen

#Genbrug #bæredygtighed #direktegenbrug #miljø"

Du kan læse mere om Kommuneqarfik Sermersooq her

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.