Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt kommunikationsmateriale om sortering af brugte tekstiler - nu tilgængeligt

16. marts 2023
Nyt kommunikationsmateriale om sortering af brugte tekstiler - nu tilgængeligt
Miljøstyrelsen har netop offentliggjort en ny pakke indeholdende kommunikationsmateriale, der skal klæde borgerne på til at sortere tekstiler til genbrug, genanvendelse og forbrænding. Kampagnematerialet bliver præsenteret på DAKOFAs hybrid-seminar ” Særskilt indsamling af tekstilaffald - erfaringer og gode råd”, der holdes d. 21. marts 2023.

Kommunerne skal fra den. 1. juli 2023 indsamle tekstilaffald som en ny affaldsfraktion. Men hvad er tekstilaffald egentlig, og hvad sker der med det, når det bliver indsamlet? Disse spørgsmål besvares i det nye kommunikationsmateriale, som nu er tilgængeligt på Miljøstyrelsens hjemmeside under affaldssorteringnytter.dk.

Pakken indeholder:

Tekstilaffald pjece

Sorteringskriterier

Beslutningstræ

Affaldets rejse

Derudover indeholder pakken følgende materiale til brug på sociale medier:

Opslag til Sociale Medier

Videomateriale til sociale medier

Piktogram banner

Beslutningstræ banner, grøn

Beslutningstræ banner, hvid

T-shirt banner

Viskestykke banner

Ifølge Miljøstyrelsens nyhed om materialet fremgår det, at sorteringskriterierne er blevet opdateret/konkretiseret og indeholder flere eksempler. Kategorien tekstiler til genbrug er blevet opdateret og det tydeliggøres, at det ikke er tekstilaffald ved at kommunikere genbrugspiktogrammet på en t-shirt hængende på en bøjlestang. På Miljøstyrelsens hjemmeside finder man også en masse brugbar information under FAQ, der ligger under kommunikationsmaterialet.

Læs mere her

Find kommunikationspakken her på Miljøstyrelsens hjemmeside 

Find her Miljøstyrelsens nyhed om pakken

Tilmeld dig DAKOFAs hybrid-seminar d. 21. marts 2023 om indsamling af tekstilaffald, hvor materialet præsenteres.

 

 

 

Læs mere i vidensbanken

Tekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.