Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt dansk samarbejde laver første danske cirkulære emballage af husholdningsplast

09. december 2021
Nyt dansk samarbejde laver første danske cirkulære emballage af husholdningsplast
Fire danske virksomheder, heraf to DAKOFA-medlemmer (Aage Vestergaard Larsen A/S og Damifo A/S) indgår et affalds- og genanvendelsessamarbejde, som har udviklet en ny plastemballage, fremstillet af 100% dansk husstandssorteret plastaffald.

Der er tale om et samarbejde på tværs af aktører i hele værdikæden for genanvendt plast. Samarbejdet blev startet for mere end et år siden, da Nopa Nordic A/S efterspurgte en emballage i genanvendt materiale baseret på dansk husstandssorteret plast. Forbrugernes ønsker til nye emballager satte gang i et større udviklingsarbejde mellem partnerne, hvilket nu har resulteret i den nye emballage, som vil opfylde et behov i en tid, hvor mange har blikket rettet mod bæredygtige løsninger. De danske forbrugere vil i første omgang møde den nye bæredygtige plastemballage på flasker i Rema 1000s flydende vaskemidler.

 

Fakta om projektet fra projektets pressemeddelelse:

”Schela Plast, som har produceret emballagen, har været en vigtig partner i projektet qua deres store viden om blæsestøbning af husstandssorteret plast fra udlandet. De forventer, at produktion af genanvendt plast fra Danmark kan blive et endnu større segment.

Aage Vestergaard Larsen A/S er producent af granulatet (plastråvaren til produktion af plastprodukter) i genanvendt plast. De har investeret betydeligt i dette initiativ og forventer, at markedet for dansk husstandssorteret plast vil stige betragteligt i de kommende år. Projektet har allerede vist, at efterspørgslen i høj grad er til stede, hvorfor Aage Vestergaard Larsen vil øge produktionskapaciteten.

Damifos' rolle er at indsamle og sortere de private husstandes plast fra kommunerne. Målet er at bevise, at der kan skabes værdifulde produkter ud af plastaffald ved at benytte sorteringsteknologi på Damifos anlæg i Danmark. Et formål. der til fulde er blevet indfriet i projektet.”

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.