Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Ny taskforce skal kickstarte eksport af dansk bæredygtig mode

02. december 2020
Ny taskforce skal kickstarte eksport af dansk bæredygtig mode
Den politiske aftale om genstart af dansk eksport indeholder blandt andet nedsættelsen af en ny taskforce for bæredygtig omstilling af dansk mode og tekstil og grøn certificering af SMV’er.

Taskforcen etableres på tværs af offentlige og private parter, som skal igangsætte initiativer på tværs af branchen for at fremme fx cirkulære forretningsmodeller og styrke virksomhedernes kompetencer til at imødekomme de nye krav til bæredygtighed, herunder målrettet hjælp til SMV’er til at blive bæredygtighedscertificeret. Taskforcen kan desuden understøtte mode- og tekstilvirksomheders adgang til afprøvning, udvikling og implementering af nye løsninger og forretningsmodeller i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

Taskforcen sekretariat betjenes af den nationale klynge for design, møbler og mode, som er udpeget af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og der afsættes 10 mio. kr. i 2020.

Taksforcen indgår i aftalen for genstart af dansk eksport indgået den 8. oktober 2020. Med aftalen om genstart af dansk eksport af 8. oktober 2020 fulgte regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier op på anbefalinger fra Forum for genstart af dansk eksport og de otte genstartsteams. Nedsættelse af taskforcen for tekstil og mode skal derfor ses som et resultat af anbefalingerne fra genstartsteamet for mode og tekstilanbefalinger.

Baggrundsmateriale

Du kan læse nyheden om aftalen af 8. oktober her på Erhvervsministeriets hjemmeside, hvor du også finder link til selve aftalen

Du finder tidligere nyhed om anbefalingerne fra genstartsteamet for tekstil og mode her på DAKOFAs hjemmeside 

Læs mere i vidensbanken

TekstilerCirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.