Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Ny rapport om barrierer og muligheder for cirkulære forretningsmodeller

02. november 2021
Ny rapport om barrierer og muligheder for cirkulære forretningsmodeller
Den europæiske tænketank CEPS har netop offentliggjort en rapport, der viser en række barrierer og muligheder, hvad angår cirkulære forretningsmodeller i værdikæderne for elektronik og elektronisk udstyr samt for fødevarer.

Resultaterne viser, at virksomheder, der implementerer en cirkulær tænkning, står over for en række barrierer, der stammer fra eksisterende politikker, økonomiske faktorer, forsyningskæder, teknologi, forbrugerpræferencer og intern virksomhedsorganisation.

Men rapporten identificerer ligeledes tiltag, der understøtter den cirkulære omstilling, og giver desuden indsigt i, hvordan Covid-19-krisen har påvirket virksomhedernes cirkulære aktiviteter.

Anbefalinger

For at hjælpe med at overvinde eksisterende barrierer og understøtte den cirkulære omstilling i de to udvalgte værdikæder vil det ifølge forfatterne til rapporten kræve:

1.     Øget brug af ​​forskellige former for økonomisk støtte

2.     Bedre tilpasset krav på tværs af lovgivning

3.     Bedre forståelse af fordelene ved cirkulære løsninger hos forbrugerne

4.     Øget gennemsigtighed/ sporbarhed på tværs af forsyningskæder gennem løsninger der involverer alle aktørerne

Data og information er blevet indsamlet gennem dybdegående interviews med 41 casestudievirksomheder, der var involveret i det EU-finansierede CIRC4Life-projekt, samt fra yderligere case-virksomheder, der har arbejdet med cirkulære modeller i praksis.

Læs mere her

Du kan læse hele rapporten her på CEPS’s hjemmeside  

Du kan læse mere om CIRC4Life her på projektets hjemmeside 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.