Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Ny mærkningsordning til affaldssortering i Norge

03. december 2019
Ny mærkningsordning til affaldssortering i Norge
Avfall Norge og miljøorganisationen LOOP har netop igangsat en input-runde til en ny norsk mærkningsordning for affaldssortering. Det norske mærkningssystem tager udgangspunkt i det danske piktogramsystem fra 2017.

Ligesom det var formålet i Danmark, ønsker man med en ny mærkningsordning i Norge at gøre det enklere og mere intuitivt for borgere at sortere affald, ved i højere grad at lade borgerne blive mødt med ens symboler på tværs af hjem, job, i det offentlige rum og på emballager i supermarkedet.

I forbindelse med det norske projekt er der etableret et samarbejde mellem Avfall Norge/LOOP, Avfall Sverige og Dansk Affaldsforening om at arbejde hen imod en mere ensartet nordisk mærkningsordning for sortering.

De norske piktogrammer tager umiddelbart udgangspunkt i både farver og symboler i det danske piktogramsystem, men lægger i første omgang op til at ændre en smule på selve symbolet. Herved ønsker man at tilpasse systemet til det norske marked. Input-runden til de nye piktogrammer løber frem til den 15. december 2019. Den norske mærkningsordning skal være færdig i juni 2020.

Læs mere om processen for de norske mærkningsordninger her og se rapporten om norske piktogrammer her.

Du kan også høre Avfall Norge fortælle om mærkningsordninger og planer for fremtidig indsamling og sortering generelt, når de gæster DAKOFAs konference om ensartede indsamlings- og sorteringskriterier den 10. december. Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.