Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Ny individualiseringsenhed skal lette potentiel fremtidig automatisk sortering af brugte tekstiler

09. november 2018
Ny individualiseringsenhed skal lette potentiel fremtidig automatisk sortering af brugte tekstiler

Et MUDP-finansieret projekt om øget genanvendelse af tekstiler er netop blevet afrapporteret. Projektgruppen har udviklet en individualiseringsenhed, der kan separere indsamlede brugte tekstiler med henblik på efterfølgende automatisk sortering og senere oparbejdning af de udsorterede tekstilfibre.

Med udgangspunkt i et ønske om at udvikle teknologi, der definerer og sikrer et klart layout til etablering af et stort fabriksanlæg til oparbejdning af genanvendelige tekstiler, er et nu afsluttet MUDP-finansieret projekt rykket et skridt tættere på målet. Projektgruppen startede ud med et ønske om at udvikle teknologi, som skulle fremme mulighederne for etablering af et stort fabriksanlæg til oparbejdning af genanvendelige tekstiler, og i forbindelse med identifikation af state-of-the-art teknologier på området, blev projektgruppen bekendt med, og senere engageret i samarbejde med, det hollandske Fibersort-projekt, som i regi af EU's Interreg fond har udviklet en automatisk sorteringsenhed. Projektgruppen besluttede derfor at udvikle en teknologi, der kunne bakke op om denne allerede udviklede løsning og kan dermed nu præsentere en såkaldt automatiseret modtagelses- og individualiseringsenhed, der klargør indsamlede brugte tekstiler til en sorterings- og neddelingsenhed.

Den teknologiske udviklingsenhed kan sælges under licens til interessenter i udlandet.

Læs mere
Du kan finde afrapporteringen fra det omtalte MUDP-projekt her.

DAKOFAs netværk for tekstiler besøgte i foråret den omtalte automatiske sorteringsenhed fra FIBERSORT, hvorfra ovenstående billede er taget. Du kan læse mere om besøget her.

Læs mere i vidensbanken

Tekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.