Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Ny forening til at løfte producentansvaret for emballage er dannet

07. december 2021
Ny forening til at løfte producentansvaret for emballage er dannet
Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer samt DagSam har dannet foreningen ”Dansk Emballage Producentansvar”.

Den nystiftede forening vil etablere en organisation, som – på vegne af producenterne – skal sikre, at den brugte emballage bliver indsamlet og behandlet. Når producentansvaret for emballage træder i kraft i 2025, vil opgaven med at håndtere emballageaffaldet overgå fra kommunerne til producenterne, som herefter skal betale for ordningen.

Ifølge DI’s pressemeddelelse om dannelsen af den nye forening fremgår det, at regningen, der vil overgå til virksomheder, forventes at lyde på op mod 2 mia. kr. årligt.

I pressemeddelelsen citeres Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv for følgende udtalelse: "Dansk erhvervsliv er på mange måder frontløbere, når det gælder den grønne omstilling. Nu tager vi endnu et grønt skridt ved at tage hånd om emballageudfordringen. Virksomhederne er klar til at tage ansvaret og gøre emballage mere bæredygtig. Erhvervslivet er en vigtig driver, når det gælder den grønne omstilling, og vi er overbeviste om, at dette samarbejde vil nå langt”. Annette Christiansen fra Landbrug & Fødevarer citeres ligeledes for følgende udtalelse: ”Meget emballage kommer fra fødevarer. Derfor er dette initiativ et stærkt signal fra erhvervslivet til det omgivende samfund. Vi tager ansvaret på os og skaber et effektivt system med fokus på bæredygtige emballager og genanvendelse”.

Læs hele pressemeddelelsen her på DI’s hjemmeside.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.