Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nu også pant på juice, saft, most og smoothies

01. juli 2019
Nu også pant på juice, saft, most og smoothies
Juiceflasker
Fra i dag udvides pantsystemet og efter den 1. november er det ikke længere tilladt for producenterne at sætte juice-, saft-, most- og smoothiesprodukter på markedet uden pant.

Ifølge en pressemeddeles fra Dansk Retursystem vil man dog alligevel efter 1. november stadig kunne støde på juice, saft, most og smoothies uden pant. Det skyldes ikke fejl, men en aftale om, at butikkerne selvfølgelig skal have mulighed for at sælge ud af deres lagre for at undgå madspild.

I Dansk Retursystem byder man de 52 mio. flere emballager velkommen og i pressemeddelelsen citeres vicedirektør og direktør for cirkulær økonomi Heidi Schütt Larsen for følgende:

”Der er en global interesse for, hvordan vi kan reducere vores klimaaftryk. Pantsystemet er en afprøvet og velfungerende metode til at genanvende materialer som glas, aluminium og plastik, og udvidelsen af pantsystemet vil både spare klimaet for både CO2 og reducere udvinding af nye jomfruelige råstoffer”  

I en artikel i Politiken fremgår det, at udvidelsen dækker over mere end 400 slags juice-, saft-, most- og smoothiesprodukter.

Se hele pressemeddelelsen fra Dansk Retursystem her  

Se også artiklen fra Politiken her 

 

 

 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.