Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: MUDP og GUDP får saltvandsindsprøjtning på 188 mio. kr.

08. november 2019
MUDP og GUDP får saltvandsindsprøjtning på 188 mio. kr.
Pengene er en ekstra bevilling via forskningsreserven og skal gå til udvikling af nye grønne miljøteknologier samt til grøn udvikling i landbrugs- og fødevaresektoren.

MUDP får tildelt i alt 111 mio. kr. til virksomheders udvikling af nye miljøtkenolgier, og ender dermed på et råderum i 2020 på over 134 mi0. kr..

GUDP, der støtter projekter med fokus på klimaindsatser inden for landbrug og fødevarer, får yderligere 78 mio. kr. og råder i 2020 over ca. 278 mio. kr..

Hos MUDP's bestyrelse ønsker man at pengene skal gå til projekter inden for områder som klimatilpasning og vand, ressourceeffektivitet og affald, begrænsning af støj- og luftforurening og til metoder, der reducerer brugen af farlige kemikalier. Der ønskes bl.a. at styrke indsatsen på fyrtårsnprojekter i fuld skala, så virksomheder i større stil bliver inspireret til at implementere nye miljøteknologier i proces og produktion. 

Læs nyheden fra Miljøstyrelsen her

 

 

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.