Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Minister betragter forbrænding som ”trædesten”

28. april 2023
Minister betragter forbrænding som ”trædesten”
Miljøminister Magnus Heunicke har på et spørgsmål i Miljø- og fødevareudvalget svaret, at affaldsforbrænding er en ”hensigtsmæssig trædesten på vejen mod en cirkulær økonomi”.

Svaret kommer efter et spørgsmål fra Marianne Bigum (SF), der lyder som følger:

”Vil ministeren bekræfte, at selvom forbrænding kan have en mindre rolle i en cirkulær økonomi, er forbrænding i sig selv ikke cirkulær økonomi, da man kun kan brænde materialerne én gang?”

Hertil svarer Miljøministeren følgende:

”Jeg er enig i, at affaldsforbrænding ikke er en del af den cirkulære økonomi. I en cirkulær økonomi recirkulerer man materialer og produkter, udnytter deres værdi til fulde og minimerer spildet. Ved at forebygge at affald opstår, eller ved at genanvende affald – frem for at forbrænde eller deponere det – reducerer man belastningen af miljø og klima betragteligt. Affaldsforbrænding med energiudnyttelse, som vi kender det i Danmark, er imidlertid en hensigtsmæssig trædesten på vejen mod en cirkulær økonomi.”


Du kan læse det fulde spørgsmål og svar ved at trykke hér.

Læs mere i vidensbanken

Affaldsforbrænding
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.