Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Miljøprojekt om tekstilindsamling offentliggjort

19. maj 2021
Miljøprojekt om tekstilindsamling offentliggjort
Miljøprojekt 2169 anbefaler, at der laves en særlig indsamlingsordning, som supplerer de eksisterende genbrugssystemer.

Af "Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi" fra 16. juni 2020 fremgår det, at der skal implementeres en kommunal henteordning af tekstilaffald fra 1. januar 2022. Inden Miljøstyrelsen udarbejder de endelige vejledninger for henteordningen, er det vurderet, at der er behov for yderligere viden og en analyse af mulige ordninger. 

Miljøprojekt 2169 har til formål at tilvejebringe et fagligt grundlag, så Miljøstyrelsen kan vurdere, hvilke indsamlingsordninger, der sikrer den bedste balance mellem genanvendelse, miljø og klima samt økonomi – og under hensyntagen til forskellige boligtyper.

Baseret på samfundsøkonomiske vurderinger samt interview og dialog med aktører præsenteres i rapporten konkrete anbefalinger til indsamlingsordninger og sorteringskriterier for tekstilaffald.

Det anbefales overordnet at etablere en kommunal henteordning, der udelukkende retter sig mod tekstilaffald, og som supplerer de eksisterende indsamlingssystemer for tekstil til genbrug. I undersøgelsen er der identificeret fire forskellige mulige henteordninger for tekstilaffald. Markedet for genanvendelse af tekstiler er stadig i sin tidlige udvikling, hvorfor miljøprojektet anbefaler at gøre sorteringskriterierne "brede og inkluderende og dermed langtidsholdbare".


Du kan læse Miljøprojekt 2169 "Sortering og indsamling af tekstilaffald fra husholdninger" ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.