Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Miljøministeren diskuterer affaldsløsninger i Singapore og Indonesien

22. februar 2020
Miljøministeren diskuterer affaldsløsninger i Singapore og Indonesien
Miljøministeren og en erhvervsdelegation er netop rejst til Indonesien og Singapore for at diskutere og samarbejde om cirkulære løsninger indenfor vand og affald.

Under turen skal ministeren mødes med ministre fra de pågældende lande og blandt andet tale om affaldshåndtering, biodiversitet og vandteknologi. Sammen med ministeren kommer en større dansk erhvervsdelegation med ekspertise indenfor vand, cirkulær økonomi og affaldshåndtering.

Der produceres dagligt op mod 190.000 tons affald i Indonesien. Samtidig er størstedelen af affaldet usorteret og ender typisk på store lossepladser eller i værste fald ude i verdenshavene, hvor det forurener havmiljøet. Affaldsproblemet i Indonesien skyldes bl.a. en hastigt økonomisk vækst og dermed et markant øget forbrug.

På turen skal ministeren desuden besøge en indonesisk losseplads på øen Lombok og tale om bæredygtigt ø-samarbejde, hvor Bornholm og Samsø har et samarbejde med den indonesiske ø Lombok. Ø-initiativet bygger på og kombinerer viden fra de to eksisterende myndighedssamarbejder mellem Danmark og Indonesien på energi- og miljøområdet og skal give de indonesiske myndigheder mulighed for at blive inspireret af den måde de danske øer håndterer affald på, så det på sigt forurener mindre både lokalt og globalt.

Læs hele pressemeddelelsen om ministerens besøg her

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.