Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Kun halvdelen af landets brugte batterier indleveres til genanvendelse

26. januar 2022
Kun halvdelen af landets brugte batterier indleveres til genanvendelse

På trods af kommunernes fleksible ordninger for aflevering af batterier, er det kun 44% af befolkningen, som ved hvor og hvordan brugte batterier skal indleveres.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Elretur.

Borgerne ved måske ikke altid hvor de skal afleverer deres brugte batterier, men alligevel steg indsamlingsprocenten mellem 2011 og 2020 fra 47,7% til 52,5%. Så selvom udviklingen går i den rigtige retning, er det ifølge Elretur stadig problematisk, at lige under halvdelen af de brugte batterier forsvinder i affaldssystemet og ikke kommer til genanvendelse.

Når en procent er lig med 50 tons, er det store tal, vi har med at gøre. Lyder det fra Morten Harboe-Jepsen, direktør i Elretur. 

Forhåbningen er, lyder det i pressemeddelelsen, at man med øget fokus på kommunikation til borgere om muligheden for aflevering af brugte batterier - også det der gemmer sig i eksempelvis legetøj og gamle cyklelygter - kan højnes fremadrettet.

Elretur har både informationsmaterialer og oversigt over de kommunale ordninger på deres hjemmeside til hjælp for udbredelsen af viden om aflevering af batterier. 

Læs hele pressemeddelelsen her

Læs mere om kampagnen "Farvel batteri" her

Læs mere i vidensbanken

Batterier
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.