Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Krav om beregning af bygningers klimapåvirkning og grænseværdi

22. april 2022
Krav om beregning af bygningers klimapåvirkning og grænseværdi
Høring over ændring af bygningsreglementet. Frist den 22. maj 2022

Bolig- og Planstyrelsen har sendt en ændringsbekendtgørelse i høring, som tager afsæt i ”Aftale af 5. marts 2021 mellem regeringen (S) og V, DF, SF, RV, EL, KF og ALT om: National strategi for bæredygtigt byggeri”. Som en del af den politiske aftale skal der fra 2023 og frem indføres krav i bygningsreglementet til bygningers klimaaftryk samt indføres krav om CO2-grænseværdi.

Indholdet vedrører:

  • Beregning af klimapåvirkning af nybyggeri 
  • Grænseværdi for klimapåvirkning af nybyggeri over 1000 m2

Bolig- og Planstyrelsen foreslår, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2023. Der vil i efteråret blive udarbejdet en vejledning til de nye krav, som vil blive sendt bredt ud i branchen til relevante parter til kommentering.

Se mere på: Høringsportalen

Læs mere i vidensbanken

Energi & klima
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.