Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Klimakompas skal hjælpe virksomheder

06. december 2021
Klimakompas skal hjælpe virksomheder
Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Energistyrelsen netop offentliggjort et nyt værktøj, der skal gøre det nemmere for virksomheder at beregne deres klimaaftryk og få indblik i, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk.

Der er mange forskellige aktiviteter, der spiller ind i en virksomheds direkte og indirekte udledning af CO2 og dermed virksomhedens klimaaftryk. Værktøjet gør det således muligt at beregne effekterne af fx indkøb af materialer, transport, håndtering af affald og forbrug af el, gas eller varme. Kompasset kan derfor hjælpe virksomhederne med at få et overblik over, hvordan klimabelastningen fordeler sig på deres forskellige aktiviteter.

 Med Klimakompasset kan virksomheder:

  • Udregne den direkte CO2-udledning, som kommer fra virksomhedens egne aktiviteter, fx transport og forbrug af olie og gas.
  • Udregne den indirekte CO2-udledning, som finder sted hos energi- og underleverandører og kunder i værdikæden, fx ved elforbrug, indkøb samt ved salg, brug og bortskaffelse af virksomhedens produkter.
  • Identificere klimaeffekten af forskellige CO2-reducerende tiltag.

Klimakompasset er en webbaseret CO2-beregner, som kan tilgås på Virksomhedsguiden, hvor den afløser den excel-baserede CO2-beregner.

Baggrundsmateriale

Du kan læse mere om klimakompasset her på Virksomhedsguiden

Tags

Klima
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.