Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Indien udfaser engangsplast

14. juli 2022
Indien udfaser engangsplast
Forbuddet, der trådte i kraft pr. 1. juli 2022, vil påvirke mere end 80.000 virksomheder.

Forbuddet omfatter fremstilling, salg eller import af plastbestik, ispinde og film på cigaretpakker og slikæsker. Til gengæld er plastposer ikke omfattet, men her har regeringen beordret, at plastposer gøres tykkere, så de lettere kan genbruges. Nogle plastemballager, der bruges til fødevarer, vil være undtaget fra forbuddet, men producenterne skal sikre, at de bliver genanvendt. Det skriver The Washington Post og CNN.

Forbuddet vil påvirke mere end 80.000 virksomheder, der fremstiller genstande af engangsplast. Indien bruger omkring 14 millioner ton plast om året, og plast er et stort miljøproblem, da landet ikke har et affaldssystem, der kan indsamle og håndtere det. 

Der er bekymring for, om forbuddet vil blive håndhævet. Det er en opgave for de statslige og lokale myndigheder.

Indien har lige rundet et befolkningstal på 1,4 milliarder. 

Læs mere
The Washington Post - India imposes ban on single-use plastics. But will it be enforced?
CNN - India bans single-use plastic to combat pollution  

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.