Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.
Log indNyhed: Hvordan kan madspild i detailhandlen mindskes?
Miljøstyrelsens rapport "Begræns madspild i detailhandlen" er bl.a. baseret på en interviewundersøgelse i detailhandlen, som har givet input til en prioriteret liste for arbejdet med madspild, herunder en flyer med gode råd. Herudover er der udarbejdet en liste over barrierer for tiltag, der reducerer madspild. Mulige teknologiske løsninger fremgår også at rapporten og der gives slutteligt et forslag til et samarbejdsprojekt.
Madspild i Norden
Sammenlignes det danske madspild med andre nordiske lande, så lægger spildet af frugt og grønt (38 %) på niveau med Finland (34 %) og Norge (45 %), hvorimod madspildet af brød, kød og fisk samt mælkeprodukter i Danmark er generelt mindre end i de to andre lande. Det er da også frugt og grønt samt brød, der udgør den største andel af mængden af madspild.
Årsagerne til madspildet angives bl.a. til at være begrænsede muligheder for at bestille små partier varer og returnere varer, manglende viden og erfaring hos personalet, manglende økonomisk incitament, forbrugerkrav om friskhed, vanskeligheder med at holde varen nedkølet gennem hele kæden mm. Rapporten giver en række erfaringer og forslag til løsninger af ovennævnte problemer.
Læs Miljøstyrelsens rapport ”begræns madspild i detailhandlen” her